Am repetat apelul catre autoritatile locale si-am solicitat sprijinul pentru oprirea celor care lipesc afise pe geamuri, pe peretii blocului...
Apelul a fost cu folos pentru ca am primit mai multe vizite ale echipajelor de la Politia locala, am discutat, am propus si gasit cateva solutii.
In acest sens va invit sa intrati pe site-ul Politiei Locale Iasi.
http://www.politialocala-iasi.ro/ Subliniez cateva din actiunile recente ale Politiei locale, ca un indemn de a apela la aceasta institutie pentru unele probleme din asociatia de proprietari sau din preajma asociatiei:
În luna iunie, poliţiştii locali au continuat acţiunile pe raza municipiul Iaşi, pentru
asigurarea unui climat de siguranţă publică, respectarea normelor de convieţuire socială şi menţinerea curăţeniei ocazie cu care au aplicat 2.237 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 362.800 lei.
Dintre acestea:
-945 de persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Hotărârilor de Consiliu Local, cu 226 mai multe faţă de luna precedentă, ca urmare a implicării poliţiştilor locali în menţinerea curăţeniei pe domeniul public, monitorizarea parcurilor de joacă pentru copii, distrugerea aranjamentelor florale, degradarea mobilierului urban,
lipirea de afişe publicitare în locuri neautorizate, etc. ;
–449 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, fiind sancţionate
persoanele care tulburau ordinea şi liniştea publică, provocau scandal, consumau băuturi alcoolice;