Ma confrunt cu urmatoarele doua situatii - solicit sprijin in rezolvarea acestora
1) de cativa ani am intr-o propritate o persoana care locuieste acolo, intr-un bloc de garsoniere. Cam de un an de zile administratorul m-a trecut la intretinere cu doua persoane. Cand l-am intrebat de sunt trecut cu doua persoane, s-a justificat ca a mai vazut el la balcon cate o rufa la uscat care ar fi fost de dama si ca sigur locuiesc doua persoane. L-am intrebat daca are vreun document scris in acest sens, o constatare, ceva, o reclamatie a vreunui vecin. Mi-a dat acelasi raspuns , ca a vazut el la balcon...Ma hotarasem sa nu mai platesc, pana nu clarific situatia in vreun fel, insa recent am fost conditionat de plata integrala a datoriilor cu ocazia montarii apometrelor la intrarea in gorsoniera (alimentare cu apa pe casa scarii) - se mai pot recupera banii platiti in cazul in care voi avea castig de cauza?
2) Sa zicem ca toate sunt in regula cu nr. de persoane - vi se pare corect ca pierderile din reteaua de alimentare cu apa pe o scara de bloc sa fie impartite doar la nr de locatari care nu si-au pus apometru ( fac precizarea ca la intrarea in scara exista apometru general, unii locatari si-au montat apometre, iar altii nu si pierderile pot fi cauzate de vechimea instalatiei sanitare de dupa apometrul general pana la consumatorul final). Eu zic ca nu, dar nici nu am solutie. Sa va dau un exemplu - sa zicem ca toti locatarii si-au montat apometre individuale atunci cine mai suporta pierderile din retea?(diferenta dintre apometrul general si totalul apometrelor individuale)